Tips til gode viltkamerabilder

Viltkamera tips 2020:

Her har vi laget en liste med tips til hvordan du kan få bedre bilder på ditt viltkamera.

1. Sørg for at gress, greiner og annet som kan bevege seg i vinden ikke ligger rett foran viltkameraet. Dette fører som regel til at viltkameraet tar fler bilder med tomt motiv. Et tips om det er mye langt gress i område: Plasser kameraet nærmere bakken og vend heller kameraet noen hakk opp slik at gresset ikke kommer i synsvinkelen til viltkameraet. 

2. Plassering av viltkamera er meget viktig og det er ikke så mange som tenker på dette. Det er vitktig at kameraet plasseres mot enten Nord eller Sør. Da vil du unngå å få overeksponerte bilder fra soloppgang og solnedgang. 

3. Avstanden fra målet er også en viktig faktor å tenke på. Om "åte" ligger for langt fra kameraet, så kan du risikere at dyret ligger i kanten på bilder eller for langt foran. Det er anbefalt å ha "åte" ca 5 meter foran kameraet. 

4. Dyrene følger som regel samme mønstre og dyrene vil som oftest komme fra samme retning. Når du får dine første bilder, så ser man fort hvor de kommer fra og man kan da justere posisjonen på viltkameraet deretter. Det er anbefalt å plassere kameraet slik at dyret går inn i bildet. Da vil bevegelsessensoren få godt tid til å detektere bevegelser og man får fine bilder.